2016

19.05.2016

Vestigingscontract tussen BASF Grenzach und Zimmermann in goed overleg ontbonden

BASF Grenzach GmbH en Zimmermann Sonderabfallentsorgung GmbH & Co. KG – Regio Zuid – zijn overeengekomen hun contract over een vestiging van de afvalverwijderingsonderneming in de Grenzachse BASF-fabriek in goed overleg te ontbinden.

17.05.2016

Zimmermann reinigt bluswater van grote brand bij Wiesenhof in Lohne

Op paasmaandag is op het bedrijfsterrein van de pluimveeslachterij Wiesenhof in Lohne (district Vechta) een grote brand uitgebroken. Met wel 520 mensen van brandweer, politie en reddingsdiensten werden ter plaatse meer dan 24 uur lang de reddings- en bluswerkzaamheden met de grootste inzet uitgevoerd.

31.03.2016

BASF Schwarzheide GmbH sluit afvalververwijderingcontract met Zimmermann

BASF Schwarzheide GmbH en Zimmermann Entsorgung GmbH & Co. KG uit Ladeburg hebben in februari 2016 een afvalververwijderingcontract ondertekend. Met de bij de BASF-vestiging Schwarzheide geoptimaliseerde stroomscheiding van afvalwater wordt vanaf 2017 een nieuwe en meer duurzame afvalververwijdering mogelijk gemaakt. BASF investeert daarvoor bij de vestiging Schwarzheide in een stroomscheidingsinstallatie.

01.02.2016

ZIMMERMANN in nieuw jasje

Aan het begin van het jaar presenteert de ZIMMERMANN-groep zich in duidelijk verjongde vorm. Door de modernisering en uniformering van het logo, een nieuwe claim, evenals het bijwerken van het corporate design, moet een meer uniforme en modernere marktverschijning worden gegarandeerd. Door de herlancering van de website evenals verdere onderling afgestemde maatregelen in de interne en externe marketingcommunicatie, moet de algemene uitbreiding, en eveneens de internationalisering van de zakelijke activiteiten worden ondersteund.

2014 - 2015

09.10.2015

Wederopbouw en reorganisatie in 2015: de Zimmermann-groep vernieuwt de nabehandeling bij de hoofdvestiging Gütersloh

De Zimmermann-groep met de hoofdzetel in de Oost-Westfalische districtstad Gütersloh, stelt sinds begin 2015 een nieuwe nabehandeling (vervangingsbouw) op voor de chemisch-fysische behandelingsinstallatie.

01.08.2015

Dr. Uwe Artschwager-Perl sinds 25 jaar bij de Zimmermann-groep

In het kader van een kleine plechtigheid in het milieulaboratorium van de Zimmermann-groep feliciteerde de directeur, de heer Gerhard Zimmermann, de heer Dr. Uwe Artschwager-Perl (59) zeer hartelijk. Hij is sinds jaren het hoofd van het laboratorium van de ondernemingsgroep.

02.06.2015

Uitbreiding: de Zimmermann-groep met een verdere vestiging in Nederland vertegenwoordigd

De Zimmermann-groep uit het Oost-Westfalische Gütersloh heeft met haar dochterbedrijf Zimmermann Recycling International B.V. uit Almelo op 1 juni 2015 een nieuwe vestiging geopend in het aangrenzende Nederland...

15.03.2015

Patrick Schildmann bereikt de 2e plaats bij de „Young European Truck Driver“ rijwedstrijd

Bij de rijwedstrijd Young European Truck Driver in Södertälje, Zweden dit jaar, bereikte onze medewerker de heer Patrick Schildmann de 2e plaats. Als beste Duitse vrachtwagenrijder had hij zich daarvóór gekwalificeerd voor de Europa-Finale en mag zich nu één van de beste vrachtwagenchauffeurs ter wereld noemen.Foto: Volker Hammermeister, Scania

15.07.2014

Zimmermann Engineering GmbH & Co. KG: nieuwe afvalwaterbehandelingsinstallatie voor lijmspecialist Bostik

Met een verwerkingscapaciteit van tot 100 m3 per dag is de nieuwe tweefasige afvalwaterbehandelingsinstallatie op het bedrijfsterrein van Bostik GmbH in Borgholzhausen (district Gütersloh) begin mei in bedrijf genomen.

15.06.2014

Project „WPC“ beëindigd

De Zimmermann-groep kreeg in juni 2014 van Winkelmann Powertrain Components (WPC) uit Ahlen/Westfalen, als algemene opdrachtnemer, de opdracht voor de bouw van een emulsietankinstallatie, de versteviging van de daarvoor noodzakelijke terreinen, evenals de aansluiting op de aanvoerleidingen van de fabriek.

-->

05.06.2014

De Zimmermann-groep reinigt verontreinigd water uit regenwaterbekken in Ahlen

Door een lek bij de firma Winkelmann Powertrain Components, dat werd vastgesteld op donderdagmiddag, 5 juni 2014, is een halogeenvrije bewerkingsemulsie uit een feitelijk gesloten circuit in de Ahlense regenwaterriolering gestroomd. Van daaruit kwam het terecht in een 10.000 m3 groot regenspaarbekken aan de Schinkelstrasse.

01.06.2014

Veilig met systeem

„Veilig met systeem“ (‘Sicher mit System’). Dit waarmerk betreffende arbeids- en gezondheidsbescherming mag de Zimmermann-groep op de locaties in Gütersloh minstens voor de komende drie jaar voeren. De arbeids- en gezondheidsbescherming had bij de Zimmermann-groep altijd al grote betekenis. Vandaar dat de onderneming heeft besloten hier een officieel karakter aan te verlenen en dat reeds voor het grootste deel...

01.04.2014

Brandweer traint in slooppand

De brandweerlieden van de brandweerploegen van Gütersloh, Avenwedde, Friedrichsdoren en Isselhorst hebbn in een noodsituatie onder realistische omstandigheden geoefend. In het voormalige particuliere huis en de latere directiewoning van de firma Zimmermann, dat in de komende dagen voor een nieuwe hal zal wijken, konden 60 brandweerlieden zich uitleven.

01.03.2014

Cord-Rüdiger Witt sinds 25 jaar bij de Zimmermann-groep

Binnen het bestek van een kleine plechtigheid in het milieulaboratorium van de Zimmermann-groep feliciteerde de directeur, de heer Gerhard Zimmermann, de sinds 25 jaar voor de groep werkzame Cord-Rüdiger Witt (51) heel hartelijk.